Proactieve verzuimbegeleiding woningcorporatie

Iedereen kan wel eens ziek worden en in de meeste gevallen wordt het werk opgevangen door collega’s. Maar wat als het verzuim langer duurt? Dit kan leiden tot achterblijvend werk, toenemende druk op collega’s en leidinggevenden. In zo’n situatie is doeltreffende en nauwkeurige verzuimbegeleiding van cruciaal belang.

Een inefficiënte aanpak van verzuim kan leiden tot hoge (extra) kosten. Daarnaast kan frequent verzuim een verzuimcultuur creëren waarin zelfs gezonde medewerkers overbelast raken en uitvallen. Het is daarom van groot belang om tijdig maatregelen te nemen tegen verzuim binnen jouw woningcorporatie. Alleen verzekeren is namelijk niet voldoende.

Wat is het gewenste percentage verzuim?

Elk jaar komt deze vraag voorbij en als woningcorporatie wil je natuurlijk dat het ziekteverzuimpercentage daalt. We stellen deze vraag aan het begin van het jaar, maar we hebben nog geen idee wat het komende jaar voor ons in petto heeft. Het is moeilijk om een specifiek percentage vast te stellen, zoals 5%, 4% of zelfs 1%. Wij geloven niet in deze willekeurige doelstellingen, omdat ze weinig zeggen over de werkelijke situatie met betrekking tot ziekteverzuim. We hebben immers nog geen informatie over hoe het ziekteverzuim zich zal ontwikkelen in het komende jaar.

Hoe pak je frequent verzuim aan?

Om frequent verzuim goed aan te kunnen pakken, moet je als werkgever eerst goed weten welke specifieke oorzaken hieraan ten grondslag liggen. Over het algemeen kennen we verschillende oorzaken die kortdurend ziekteverzuim op kunnen leveren, bijvoorbeeld omdat sommige werknemers:

  • een fragiele conditie hebben
  • onvrede hebben met hun werk of inkomen
  • een te hoge werkdruk ervaren
  • onvrede hebben over de relatie met de werkgever of collega’s
  • problemen van persoonlijke aard

Wij helpen je verder

Wil jij één contactpersoon die al je verzuimvraagstukken kan beantwoorden? Dan ben je bij Vastgoed Talent aan het juiste adres. Onze verzuimconsultants zijn nauw betrokken bij jouw woningcorporatie en gaan graag op zoek naar de beste oplossing voor jouw verzuimvraagstuk. Benieuwd hoe dit werkt? We komen graag bij je langs om alle mogelijkheden te bespreken. 

Vastgoed Talent – Weet Wat Werkt.