Uitdagingen van HR

Als je organisatie groeit, neemt ook de complexiteit van het wervingsproces toe. Jij wilt je als organisatie natuurlijk blijven ontwikkelen, maar hier is wel geschikt personeel voor nodig. Personeel dat jouw visie begrijpt en gedreven is om samen succes te behalen. Recruitment is een van de meest arbeidsintensieve en essentiële aspecten binnen een organisatie. Het begint met het schrijven van een vacaturetekst tot aan het selecteren van de juiste kandidaat voor een functie. Het gehele wervingsproces kost een aanzienlijke hoeveelheid tijd en middelen.

Wat is Recruitment Process Outsourcing (RPO)?

Met Recruitment Process Outsourcing (RPO) heb je een externe partner die het gehele of gedeeltelijke recruitmentproces overneemt. Bij Vastgoed Talent bieden wij op maat gemaakte RPO-diensten aan die aansluiten op de specifieke behoeften van jouw woningcorporatie.

Onze RPO-oplossingen variëren van het beheren van specifieke taken, zoals het schrijven van vacatureteksten, tot de volledige overname van het wervingsproces, inclusief het selecteren en onboarden van kandidaten. Jij hoeft je geen zorgen meer te maken over het vinden van geschikt personeel.

Ontdek onze unieke samenwerkingen

Bij Vastgoed Talent geloven we in de kracht van samenwerkingen. Klik hieronder op de button om te lezen over onze succesvolle samenwerkingen met onze opdrachtgevers.

Samenwerkingspartners RPO Vastgoed Talent

Voordelen van RPO

  • Efficiëntie en tijdwinst: Door het uitbesteden van het recruitmentproces kan jouw team zich focussen op andere belangrijke kerntaken. Wij zorgen voor een sneller en efficiënter wervingsproces.
  • Verhoogde kwaliteit van kandidaten: Dankzij onze expertise en geavanceerde wervingstechnieken vinden wij de best passende kandidaten voor jouw team.
  • Kostenbesparing: RPO kan helpen bij het verlagen van de kosten die gepaard gaan met het wervingsproces, zoals advertentiekosten en kosten voor wervingssoftware.
  • Flexibiliteit: Onze diensten zijn flexibel en kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften en veranderingen binnen jouw woningcorporatie.
  • Schaalbaarheid: Of je nu een groeiende organisatie bent of te maken hebt met seizoensgebonden wervingspieken, wij kunnen onze diensten op- en afschalen om aan jouw behoeften te voldoen.

Wat kan RPO betekenen in het sollicitatieproces?

Het sollicitatieproces kan veel tijd kosten. RPO biedt de oplossing door het volledige proces over te nemen, specifieke taken uit te voeren, interim recruitment te bieden of de recruitmentinfrastructuur te optimaliseren. RPO stroomlijnt het proces en verbetert de kwaliteit van aanwervingen én jij kan je richten op de beste kandidaat voor jouw team. Onze voortdurende communicatie zorgt voor een soepel proces en tevredenheid bij zowel jou, als de kandidaten. Vooral voor bedrijven met een groot aantal vacatures kan RPO een waardevolle investering zijn die de algehele efficiëntie verhoogt.

“Sinds wij zijn gaan samenwerken met Vastgoed Talent, hebben wij aanzienlijke verbeteringen gezien in zowel de snelheid als het aantal sollicitatieprocedures. Dit gaf ons de ruimte om op andere belangrijke aspecten te richten.
Ik ben erg tevreden over de samenwerking met Vastgoed Talent. Het team is professioneel, responsief en heeft een grondige kennis van de woningcorporatiesector.”

Thea – Woningcorporatie Woonpartners Midden-Holland

Online marketing en employer branding

Naast het optimaliseren van het recruitmentproces, speelt online marketing een cruciale rol in het aantrekken van de juiste kandidaten voor jouw woningcorporatie. Het creëren van een sterk werkgeversmerk (employer branding) helpt niet alleen bij het vervullen van vacatures, maar versterkt ook het algehele imago van jouw organisatie. Door een positief beeld te schetsen van de werkcultuur, de kernwaarden en groei- en ontwikkelingsmogelijkheden wordt jouw organisatie aantrekkelijker voor potentiële werknemers.

Onze RPO-diensten omvatten ook strategische online marketing en employer branding initiatieven, waaronder:

  • Social media advertenties: Het opzetten en beheren van gerichte campagnes op platforms zoals LinkedIn, Facebook en Instagram om jouw vacatures breed onder de aandacht te brengen.
  • Content marketing: Het creëren van waardevolle content zoals blogs, video’s en testimonials die potentiële kandidaten aanspreken.
  • Carrièrepagina optimalisatie: Wij maken jouw carrièrepagina gebruiksvriendelijk en informatief, zodat kandidaten een duidelijk beeld krijgen van de werksfeer.
  • SEO en SEA: Wij maken gebruik van van zoekmachineoptimalisatie (SEO) en zoekmachine-advertenties (SEA) om de zichtbaarheid van jouw vacatures te vergroten en de juiste doelgroep te bereiken.

“De juiste mensen vinden in een krappe arbeidsmarkt vraagt tijd, kennis, aandacht en wellicht nog het belangrijkste: snel handelen! Wij helpen woningcorporaties bij een goed georganiseerd recruitmentproces “

Dirk de Bakker, Oprichter Vastgoed Talent

RPO – Een duurzame en persoonlijke recruitmentoplossing

Wij bouwen graag aan een persoonlijke, kwalitatieve en duurzame relatie, die gebaseerd is op vertrouwen. Daarom bieden wij op maat gemaakte RPO-oplossingen die passen bij de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Of je nu behoefte hebt aan ondersteuning bij specifieke onderdelen van het recruitmentproces of een volledige overname van de werving en selectie, wij staan klaar om je te helpen. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe RPO jouw woningcorporatie kan ondersteunen.

Vastgoed Talent – Weet Wat Werkt.