RPO casus Woonveste

Bij woningcorporatie Woonveste was er behoefte aan een doorlopende ondersteuning op het gebied van recruitment. Er was sprake van een flinke uitbreiding van het personeelsbestand en daarnaast blijft Woonveste doorlopend op zoek naar het beste talent. Deze ontwikkeling vraagt meer en meer van de afdeling HR op het gebied van Recruitment. Woonveste zocht een ervaren partner die op dit vlak kon helpen en vond deze in Vastgoed Talent.

“De samenwerking tussen Woonveste en Vastgoed Talent verloopt vanaf start soepel. Vastgoed Talent weet snel te schakelen en heeft in een korte tijd onze de organisatie goed in beeld. Ze verdiepen zich goed in wie we zoeken en hebben een goed netwerk. Deze combi maakt dat ze binnen een kort tijdsbestek de juiste kandidaten weten te selecteren en voor te stellen. Recruitment zorgde voorheen voor een flinke piekbelasting bij HR. Het is heel fijn dat we dit nu met een goed gevoel bij Vastgoed Talent neer kunnen leggen

Nu Woonveste nog meer aan de slag wil met employer branding is het erg prettig dat Vastgoed Talent ook hierbij met ons mee kan denken.”

Monique Jaskulak – HR adviseur Woonveste

RPO casus Woonpartners Midden-Holland

Met een aanzienlijk aantal openstaande vacatures zocht Woonpartners Midden-Holland een betrouwbare recruitmentpartner. Vastgoed Talent heeft het recruitmentproces overgenomen, waardoor zij zich volledig konden richten op de essentiële aspecten van hun woningcorporatie: de huurders. Binnen een tijdsbestek van slechts 3 maanden hebben we maar liefst 180 sollicitaties gerealiseerd.

“Sinds wij zijn gaan samenwerken met Vastgoed Talent, hebben wij aanzienlijke verbeteringen gezien in zowel de snelheid als het aantal sollicitatieprocedures. Dit gaf ons de ruimte om op andere belangrijke aspecten te richten.
Ik ben erg tevreden over de samenwerking met Vastgoed Talent. Het team is professioneel, responsief en heeft een grondige kennis van de woningcorporatiesector.”

Thea – Woningcorporatie Woonpartners Midden-Holland