Sourcen is een strategie

Karen is begonnen met sourcen vanwege de uitdagende arbeidsmarkt, waarin het essentieel is om zelf proactief contact te leggen met potentiële kandidaten. “Sourcen moet eigenlijk altijd onderdeel zijn van je recruitmentstrategie en daarnaast maak je meteen verbinding met de kandidaat. Het is een middel om in contact te komen met de kandidaten en een goed moment om je openstaande vacatures te delen,” legt Karen uit. “Mijn plaatsingen zijn bijna altijd gekomen via sourcen. Als je gaat sourcen is snelheid, overtuigingskracht, transparantie en persoonlijk contact erg belangrijk. Je moet je kunnen verplaatsen in de kandidaat.”

Uitdagingen en successen

Karen deelde een specifieke situatie waarin ze haar sourcingvaardigheden op de proef stelde. “Het vinden van geschikte opzichters met de juiste bouwkundige achtergrond en woningcorporatie-ervaring is altijd een uitdagende opdracht. Toch slaagde ik erin om twee geschikte kandidaten te vinden die pasten in de rol van opzichter. Tijd is ontzettend belangrijk,” benadrukt Karen. “Je moet snel handelen in een competitieve markt.”

Kanalen en effectiviteit

Als het gaat om sourcing, blijkt LinkedIn het meest effectieve kanaal voor Karen te zijn. “Ik gebruik bijna altijd LinkedIn, maar ook steeds meer De Nationale Vacaturebank. Je netwerk is ontzettend belangrijk bij het vinden én onderhouden van geschikte kandidaten en toekomstige plaatsingen.”

Blijven ontwikkelen in een veranderende branche

In een branche die voortdurend ontwikkelt, is het belangrijk om op de hoogte blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen. “Het is altijd slim om te leren van je netwerk. Zelf volg ik ervaren professionals, lees ik artikelen en ben ik aanwezig op netwerkevenementen. Op deze manier blijf ik leren en groeien.”

Tips voor toekomstige sourcers

Karen sluit af met enkele waardevolle tips voor beginnende sourcers: “Het is belangrijk om de behoefte van de klant te begrijpen, pas dan kan je beginnen met sourcen. Maar uiteindelijk is er geen ‘standaard’ route. Het is een kwestie van verschillende methoden en tools uit te proberen, om zo de juiste puzzelstukken op hun plaats te laten vallen.”

Wij helpen je verder

Met de inspirerende inzichten en praktische tips van Karen, wordt het duidelijk dat sourcen een onmisbaar hulpmiddel is geworden in het recruitmentproces. Door proactief te zoeken naar de juiste kandidaten, snel te handelen en waardevolle relaties op te bouwen, kunnen recruiters zoals Karen waardevolle bijdragen leveren aan het opbouwen van sterke teams in de woningcorporatiesector!

Heb jij hulp nodig bij het vinden van de juiste mensen? Karen en haar team kunnen je helpen. Neem contact met ons op voor meer informatie.