Heb je de beslissing genomen om actief op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging? Dan is het van essentieel belang dat je goed voorbereid te werk gaat. In onze blog geven wij jou tips die je kan gebruiken tijdens je zoektocht naar een nieuwe baan.

Zorg ervoor dat je voorbereid bent

Wellicht ben je al geruime tijd werkzaam bij dezelfde werkgever en heb je jou cv niet meer bijgewerkt. Het is hoog tijd om ervoor te zorgen dat je cv een beknopte weergave van je huidige ervaring is, bestaande uit maximaal vijf pagina’s. Maak het jezelf makkelijk en gebruik bulletpoints in je cv; ze maken je cv niet alleen kort en krachtig, maar ook overzichtelijk voor je potentiële toekomstige werkgever.

Motivatiebrief

Een ander belangrijk onderdeel van het sollicitatieproces is je motivatiebrief. Hoewel dit misschien als ouderwets wordt beschouwd, kan het toch een effectief middel zijn om te communiceren waarom je zo enthousiast bent over een specifieke vacature en om kort en bondig je relevante achtergrond en aansluiting op de functie uit te leggen.

Netwerken is belangrijk

Waarschijnlijk zie je een hoop vacatures voorbij komen, maar wil je een goede indruk en beleving krijgen van organisaties? Bekijk dan of er opendagen of netwerkborrels zijn. Vaak kun je ook onder vacatures telefoonnummers vinden van de desbetreffende manager of de HR manager die je inhoudelijk meer kunnen vertellen. Het is van belang dat je jezelf zichtbaar maakt in de arbeidsmarkt en dat je gemakkelijk benaderbaar bent.

Vacatures waar je blij van wordt

Bij het zoeken naar nieuwe vacatures is het belangrijk om functies te vinden die je niet alleen financiële voldoening brengen, maar waar je ook daadwerkelijk energie van krijgt! Tegelijkertijd is het van belang om niet alleen naar de oppervlakte van een vacature te kijken, maar ook dieper te graven en het DNA van een organisatie te ontdekken. Dit helpt je om te bepalen of je persoonlijke waarden en ambities aansluiten bij de cultuur van het bedrijf.

De volgende stap in je carrière

kijk naar eventuele stappen die je graag wilt maken in je carrière. Waar sta je nu, waar wil je heen en wat heb je daar voor nodig? Moet je een training of cursussen volgen? Ga er voor! Dit gaat zorgen dat je dichterbij je doel komt.

Heb jij hulp nodig bij het vinden van de juiste baan? Karen en haar team kunnen je helpen. Neem contact met ons op voor meer informatie.